بازدید کننده گرامی قبل از تشریف فرمایی به مطب با ما تماس بگیرید

شماره تلفن 02166046941

دندانپزشکی ترمیمی

دندانپزشکی ترمیمی

دندانپزشکی ترمیمی یک رشته دندانپزشکی است که به دندانپزشکان امکان می دهد تا با استفاده از تکنیک های ترمیمی، به بهبود وضعیت دندان های خود و بیمارانشان کمک کنند. این رشته دندانپزشکی شامل تحقیقات، تشخیص، تجویز داروها، تداوم درمان، تعمیرات دندانی و بهبود ظاهر دندان می باشد. دندانپزشکان ترمیمی می توانند با استفاده از تکنیک های ترمیمی، به بهبود وضعیت دندان های خود و بیمارانشان کمک کنند. این رشته دندانپزشکی شامل تحقیقات، تشخیص، تجویز داروها، تداوم درمان، تعمیرات دندانی و بهبود ظاهر دندان می باشد.

 

دندانپزشکی ترمیمی (Operative Dentistry) علم و هنر تشخیص، پیش آگهی و درمان ضایعاتی در دندان‌هاست که برای تصحیح آنها نیازی به ترمیمهای پوشش کامل (Full coverage) تاج دندان نیست. درمان‌های ترمیمی به ترمیم صحیح شکل، عملکرد و حفظ یکپارچگی دندان‌ها در ارتباط با بافت‌های سخت و نرم مجاور برمیگردد. موارد تجویز درمان ترمیمی بر اساس سه نیاز درمانی پوسیدگی، دندان‌های تغییر رنگ یافته، شکسته یا بد رنگ و جایگزینی ترمیم‌های قبلی است و شامل زیر رده‌های زیر می‌باشد:

    • بررسی پوسیدگی‌ها
    • مواد دندانی
    • اصول تهیه حفره
    • وسایل و تجهیزات
    • کنترل عفونت
    • تشخیص و طرح درمان
    • ترمیم‌های همرنگ دندان
    • ترمیم‌های آمالگام

 

دندانپزشکی ترمیمی

یک طرح درمانی در دندانپزشکی ترمیمی تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری‌های دهان انجام می شود. ممکن است دندانپزشک توصیه کند برای ترمیم دندانی که دچار پوسیدگی، لب پر شدگی، ترک ‌خوردگی یا تغییر رنگ شده است و یا برای پر کردن جای خالی دندان برنامه درمانی داشته باشید.
متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی در تهران

متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی در تهران با تجربه کافی را برای درمان انتخاب کنید. دکترمرتضوی یکی از بهترین دندانپزشکان و متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی در تهران بوده که با کیفیت ترین خدمات دندانپزشکی را در تهران ارائه می دهد. ایشان دوره های معتبر دندانپزشکی را در معتبرترین مراکز آموزشی جهان گذرانده اند.

دندانپزشکی ترمیمی

دندانپزشک متخصص ترمیمی، در یک مطب یا کلینیک دندانپزشکی مسئول حذف پوسیدگی‌ها، جبران شکستگی‌ها، رفع نواحی بد رنگ و یا بدشکل در تاج دندان‌ها می‌باشد. تاج دندان‌ها می‌توانند با مواد همرنگ یا ” کامپوزیت دندان“ و یا مواد فلزی یا ”آمالگام“ ترمیم شوند. به ترمیم تاج دندان در اصطلاح عامه مردم ” پر کردن“ و یا ” Filling“ نیز گفته می‌شود.دندان ها به دلایل مختلف از جمله عدم رعایت بهداشت ممکن است دچار پوسیدگی شوند. البته عوامل دیگری مانند ژنتیک، ردیف نبودن دندان ها و تغذیه نامناسب نیز در ایجاد پوسیدگی موثر است.

زمانی که دندان پوسیده می‌شود ترکیب شیمیایی آن دچار تغییر گشته، نرم و سست می‌شود و محلی جهت تجمع میکروب می گردد. در صورت درمان نشدن، دندان دچار تخریب شده و از دست می رود. هرچه میزان از بین رفتن بافت دندان کمتر باشد، درصد موفقیت ترمیم دندان بیشتر و احتمال عود پوسیدگی آن کمتر می شود.

تا هنگامی که پوسیدگی به پالپ دندان ( که عوام به آن عصب دندان می‌گویند ) نرسد، می‌شود دندان را بدون درمان ریشه ( که عموما به آن عصب کشی میگویند ) پر کرد. پس بهتر است هرچه زودتر دندانهای پوسیده را پر نموده تا پوسیدگی به عصب نرسد. البته پوسیدگی دندان تنها عامل مسبب عصب کشی نیست و ضربه و مشکلات لثه و شکستگی دندان نیز می‌تواند باعث آسیب عصب دندان شود.

چه زمانی نیاز به ترمیم دندان است؟

یکی از سوالاتی که برای اکثر افراد پیش می‌آید این است که چه زمانی باید برای ترمیم دندان، به دندانپزشک مراجعه کنیم؟ و آیا هر علائمی نشان دهنده نیاز به پرکردن دندان است؟جواب این است که هر نشانه و علائمی، نیاز جدی به ترمیم ندارد. چنانچه پوسیدگی بسیار سطحی باشد، می‌توان با رعایت بهداشت و مسواک منظم، سرعت آن را متوقف کرد و در مواردی، به طور کامل پوسیدگی را حذف نمود. جرم‌های دندانی نیز نیازی به ترمیم ندارند و برای حذف آن‌ها، تنها کافی است با مراجعه به دندانپزشک، جرمگیری سطحی را انجام دهید.

یکی از علائمی که نشان می‌دهد دندان شما به ترمیم نیاز دارد، درد است. معمولا زمانی که تاج دندان آسیب ببینند و پوسیدگی به عصب دندان نزدیک شود، علائمی مانند درد را تجربه خواهید کرد. همچنین، در پوسیدگی‌های بین دندانی، ممکن است لثه ملتهب و دردناک شود و در زمان مسواک زدن، احساس درد تیزی داشته باشید.

برای اطمینان از وضعیت دندان‌های خود، بهتر است پس از مشاهده این علائم، به دندانپزشک مراجعه نمایید؛ چرا که تشخیص قطعی با دندانپزشک است.

فرآیند و مراحل پر کردن دندان

دندانپزشک در ابتدا دندان و ناحیه اطراف را برای ترمیم قسمت آسیب‌ دیده آماده و تراش می‌دهد. پوسیدگی یا آسیب‌دیدگی با لیزر یا هندپیس دندانپزشکی برداشته شده و جرم‌گیری این ناحیه برای پاک سازی از باکتری‌ها یا ذرات باقیمانده پیش از تکمیل ترمیم انجام می‌شود.برای پر کردن دندان با کامپوزیت ابتدا می‌بایست دندان پوسیده را ایزوله نمود. ایزوله کردن دندان پوسیده در ترمیم با کامپوزیت به این دلیل بسیار مهم است که اجازه نمی‌دهد رطوبت درمان باندینگ را با اختلال مواجه کند. دندانپزشک در باندینگ لایه‌های چسب و سپس ماده کامپوزیت را روی دندان می‌زند و آن را با تابش نور مخصوص خشک و سفت می‌کند. این نوع درمان زیبایی خاص خود را به همراه دارد.

اشتراک در :
  • ساعات کار

  • جدیدترین های سایت