خانه » درمان عصب کشی
درمان عصب کشی
درمان ریشه دندان یا Root canal therapy یا اندو، به عمل درمان مجرای اعصاب دندان که همان کانالها میباشند، گفته میشود. در اصطلاح عامیانه به درمان ریشه دندان، عصب کشی دندان هم گفته میشود.
عصب کشی اعمالی است که در طی آن مواد عفونی و عصب موجود در ریشه دندان برداشته میشود. کانال ریشه و حفره ریشه دندان حفرههایی در ساختمان دندان هستند که به طور طبیعی بافتهای عصبی و رگهای خونی و بافتهای سلولی دیگری را در خود جای میدهند. در صورتی که پوسیدگی دندان در مراحل اولیه درمان نشود، پوسیدگی از مینای دندان عبور نموده و به عاج میرسد و در ادامه میتواند به فضای پالپ (یا همان ریشه دندان) گسترش یابد. ورود میکروبها به ریشه دندان باعث ایجاد التهاب در ریشه دندان شده و این التهاب باعث افزایش حجم پالپ میشود. با توجه به اینکه ریشه دندان یک محفظه بسته است، التهاب باعث افزایش شدید فشار داخلی آن میشود. این افزایش فشار، منجر به فشار آمدن به پایانههای عصب دندان شده و درد دندان شروع میشود.
با پيشرفت پوسيدگی در دندان مبتلا و زمانی که پوسیدگی دندان ها شدید است و مینای دندان ها را رد کرده و به دندان میرسد و باكتریها و محصولات توليدی آنها نسج داخل پالپ (بافت زنده دندان كه شامل عروق و اعصاب و سلولهای زنده ديگری میباشند) را تحريک كرده و علائم اوليه شامل حس درد را ايجاد میکنند. با گذشت زمان و پيشرفت التهاب علائم بيمار نيز ممكن است شديدتر و مداومتَر شود و درنهايت با عدم مداخله درمانی به سمت تشكيل آبسههای دندانی برود كه میتواند شرايط سخت و اورژانسی را براي بيمار ايجاد كند. لذا براي جلوگيری از مشكلات متعاقب درگيری پالپ دندان درمان ريشه اجتناب ناپذير خواهد بود.
درمان ریشه جزو عمل های اصلی دندانپزشکی میباشد که شامل خارج کردن قسمت نرم داخل دندان یا همان پالپ میباشد، پالپ شامل عصب ها بافت پیوندی و رگ های خونی میباشد که به دندان قابلیت رشد را میدهند.در بسیاری از مواقع عصب کشی توسط دندانپزشک عمومی یا متخصص عصب کشی با استفاده از بیهوشی موضعی انجام میگردد،
پس از درمان ممکن است به دلیل از بین رفتن اثرات بی حسی دچار درد در لثه شوید و یا شاید لثه شما ملتهب شود در بیشتر مواقع دندانپزشکان با استفاده از دارو های مختلف و مسکن ها این مشکلات را رفع میکنند اگر درد شما بیش از چند روز بوده یا خیلی شدید میباشد به دندانپزشک خود در اسرع وقت ممکن مراجعه کنید.
علاوه بر این با استفاده از لیزر میتوان تا حد زیادی درد بعد از درمان ریشه را کاهش داد.
یک روز پس از درمان شما میتوانید به کار های روزمره خود بپردازید، تا وقتی که دندان به صورت کامل پر نشده یا هنوز روکش دندان(Crown) گذاشته نشده از جوید با دندان عصب کشیده شده بپرهیزید.
ممکن است چندین روز طول بکشد تا شما به شکل دندان جدیدتان عادت کنید ولی جای نگرانی نیست.
آیا عصب کشی درد دارد؟برای پاسخ به این سؤال باید آستانه تحمل درد هر شخص را در نظر بگیریم، ولی با وجود داروهای بی حسی باکیفیتی که در حال حاضر وجود دارند معمولاً درد چندانی در هنگام عصب کشی حس نمی شود. مانند تمام اعمال دندانپزشکی ممکن است صدای فرز و تمیز کردن کانال های عصبی کمی آزاردهنده باشد، ولی قابل تحمل است و درد ندارد.
چند جلسه برای عصب کشی نیاز است؟
همان طور که قبلاً گفتیم تعداد جلسات عصب کشی بستگی به تعداد کانال های عصبی دندان دارد. در حالت معمول دندانپزشک می تواند در یک جلسه کار عصب کشی را به اتمام برساند و در جلسه بعد پرکردن و ترمیم دندان را انجام دهد. حال اگر دندان آبسه یا عفونت داشته باشد، عصب کشی به بعد از درمان عفونت موکول می شود و در این مدت بیمار باید داروهای آنتی بیوتیک مصرف کند. همچنین ممکن است در حین عصب کشی، دندانپزشک متوجه ضایعات دیگر شده یا نوع کانال به شکلی باشد که درمان به متخصص ریشه ارجاع داده شود. بهتر است به یک دندانپزشک با تجربه مراجعه کرده و به تشخیص و کار او اعتماد کنید.
هزینه عصب کشی دندان
هزینه عصب کشی دندان بر اساس تعداد کانال های عصبی محاسبه می شود. همچنین باید هزینه ای برای ترمیم یا پر کردن دندان و رادیوگرافی نیز بپردازید. معمولاً تعرفه عصب کشی در همه کلینیک ها مشخص و یکسان است، با این حال اگر متخصص ریشه یا متخصص دیگر این کار را انجام دهد؛ تعرفه بالاتر خواهد بود. همچنین ممکن است مواد ترمیم نیز قیمت های مختلفی داشته باشند.
کلیه حقوق برای این وب سایت محفوظ می باشد
طراحی و بهینه سازی : پنگاش